Home
Het bedrijf
Stenen
Natuursteen
Gebakken
De voegen
Werkwijze
Projecten
Contact
Links
De Stratenmakerij
Geert Lensink | Kattenbrink 9c | 7055 AR Heelweg
Tel: 0315-242343 | Fax: 0315-242680 | info@destratenmakerij.nl
Natuursteen
Natuursteen is, zoals de naam al zegt, een product direct uit de natuur waardoor er geen enkele steen hetzelfde is. Meestal heeft de steen geen andere bewerking ondergaan dan het kloven.

De met deze stenen gemaakte verharding krijgt daardoor een sfeervol en uniek karakter. Verder is het toegepaste legverband van de stenen van invloed op de beleving.
De eigenschappen van natuursteen als verhardingsmateriaal:
hardduurzaam kleurvast vorstbestendig Ook zijn de meeste natuurstenen ongevoelig voor olie en vet doordat ze niet poreus zijn. Helaas zijn er soorten natuursteen die wel enigszins poreus zijn, zoals zandsteen en kalkhoudende stenen. Deze nemen wel olie en vet op en kunnen verkleuren door inwerking van chemische stoffen zoals bijvoorbeeld kunstmest. De afmetingen van natuursteen variëren van ca. 15x15 cm tot ca 4x4 cm. Elke sortering heeft zijn eigen mogelijkheden wat legverband en toepassingsgebied betreft.

Veelgebruikte soorten natuurstenen zijn o.a. italiaans porfier, zweeds graniet, manga, andesit, basalt, vietnamees graniet, portugees graniet, gebroken moränekiezel, beachpebbles. Eigenlijk zijn van alle soorten natuursteen verhardingen te maken.
 
 

copyright 2008 De Startenmakerij